Kaapstad Deel 2
Dag 4:
Vandaag staat West Coast National Park op het programma, dit park staat bekend om de bloemenpracht in het juiste jaargetijde. Een gedeelte van het park is maar 2 maanden per jaar open en vandaag is precies de 1e dag dat het open gaat. Afhankelijk van hoeveel wanneer het precies geregend heeft in de maanden voordat dit deel open gaat kun je hier een enorme bloemenzee aantreffen De bloemenpracht valt nu helaas wat tegen, we zijn duidelijk te vroeg. Echter de vergezichten en de omgeving zijn ook erg mooi dus we zijn niet helemaal voor niets gekomen. Wat ons betreft alleen naar toe gaan als de bloemen daadwerkelijk vol in bloei staan. In het park komen we een man tegen in de auto met twee kleine kinderen (een baby en meisje van 2/3 jaar). Beide kinderen huilen en de man vraagt enigszins wanhopig of we een vrouw hebben zien hardlopen. Ze zou een route lopen maar de man is haar niet tegen gekomen. De man besluit een ronde te rijden en als we hem een poos later nog een keer tegenkomen is er nog steeds geen vrouw… Soort crime scene investigation wordt het! Later op de dag komen we hem weer tegen, maar dan wel met vrouw. De vrouw is enigszins gepikeerd als we de man aanspreken… Haar man moet zich maar niet zo aanstellen... hahaha
Op de terugweg rijden we langs Bloubergstrand, vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg. ’s Avonds bestellen we sushi en pizza. De sushi is goed maar de pizza heeft ruim 2,5 uur op zich laten wachten terwijl het restaurant nog geen 2 km bij onze accommodatie vandaan is. De kids zijn moe van de dag en eten weinig. We besluiten de nachtbewaker maar blij te maken met de overgebleven pizza!
Dag 5:
Op naar Hout Bay, hier gaan we toch nog op een Zeeleeuwen excursie. De kinderen vinden dit fantastisch en die zeebenen van Nova doen goed hun werk. De mijne na het einde van de vorige boottrip toch nog wat minder, na afloop ben ik wederom misselijk. Na een paar cola'tjes knap ik gelukkig weer op. We trekken verder naar Kaap de Goede Hoop. Onderweg komen we behoorlijk veel ondeugende bavianen tegen, we houden de deuren dan ook goed dicht! Bij Kaap de Goede Hoop rijden we een aantal loopjes om van de verschillende uitzichtpunten te genieten. Bij 1 ervan komen we struisvogels tegen. Het mannetje staat op max 1 meter afstand van onze auto met zijn kont naar ons toe gericht. Nova wil wel een foto maken dus ik draai ons raampje open. Op dat moment opent de struisvogel zijn achterkantje, en wat daar dan uitkomt!!! We zijn er nog steeds van onder de indruk, mede ook omdat het er op leek alsof we beschoten gingen worden met de uitwerpselen. Gelukkig was dat niet zo hahahaha. We konden er in ieder geval hard om lachen. Bij het beroemde bord bij het meest Zuid-Westelijke puntje van Afrika natuurlijk een foto van ons en het bord gemaakt! Na 2010 en 2017 nu een foto met ons vieren! Op de terugweg gaan we ’s avonds weer lekker eten bij Constantia Uitsig… Wat een top dag!
Dag 6:
We doen het na de volle dag van gisteren rustig aan! Op het gemakje ontbijten, spelletjes spelen en wat tv kijken. Pas om 13:00 uur besluiten we naar Kirstenbosch Botanical Gardens te gaan, inmiddels ook een traditie… De tuinen staan momenteel prachtig in bloei met bloeiende Protea’s waar de sunbirds dus gek op zijn. De kinderen en ik vermaken ons heerlijk met een potje frisbee, terwijl Michel met zijn camara op sunbird jacht is. We sluiten de dag nog even af in Hout Bay met een hapje eten bij Dunes, altijd goed! Michel heeft Hollandse biefstuk met champignons en die is om je vingers bij af te likken.
Dag 7, laatste dag:
Vandaag pakken we in en sluiten we onze reis af bij Constantia Uitsig. Samen nog even de speeltuin in, Senn nog even met z’n fietsje de crossbaan op en een stevige lunch voordat we naar het vliegveld rijden… De terugvlucht verloopt soepel en vrijdagmorgen staan we weer op Schiphol op onze koffers te wachten, gelukkig levert dit ook nu weer geen problemen op. Wat een geluksvogels zijn wij dat we zoveel quality time met elkaar konden delen in het mooi Zuid-Afrika!
Dank voor al jullie reacties en wellicht tot een volgende reis!
Bedankt voor de leuke verhalen en de mooie foto's.
Een hele fijne terugreis ✈️✈️
We hebben genoten van jullie verhalen en foto's, wat een geweldige reis hebben jullie weer gemaakt en wat hebben de kinderen ook kunnen genieten in de vele speeltuintjes, het crossen op de fietsjes, paardrijden, de boottochtje, het lekkere eten, teveel om op te noemen.
Een hele goede vlucht en tot snel ? ?⚽️??
Veilige vlucht terug ✈️????
Echt super genoten van alle mooie verhalen en foto's.
Weer super mooie herinneringen gemaakt ❤️
Goede reis terug xxx
Genoten van jullie mooie verhalen
En prachtige foto's
Wens jullie een goede reis weer naar huis
Wat een fantastische reis en mooie avonturen met jullie mooie gezin. Ik heb in ieder geval genoten van het meelezen. Veilige reis terug!
Jammer dat het er op zit. Vond het leuk om zo met jullie mee te reizen. Wat een leuk gezin en wat een prachtig land.
Wanneer gaan jullie weer?