Aankomst bij Spier Wine Farm, Stellenbosch
Inspired by creativity and craft – both old and new – zo hebben ze hier de farm gerestaureerd in zo genoemde Cape Dutch Buildings. De perfecte winter winelands getaway wat ons betreft! Bij Spier zijn de kleintjes VIP's. Zo is er een kids clubhouse met gratis kinderdagopvang waar we gebruik van zouden kunnen maken. Een "elementary playgarden", de tuin is verdeeld in kwadranten die de vier elementen vertegenwoordigen: water, lucht, vuur en aarde. Het is een spiraalvormige waterweg die de Fibonacci-reeks symboliseert - een reeks getallen waarbij elk getal de som is van de twee voorgaande. Veel patronen in de natuur volgen deze regel - zoals de spiraalvorm van een zeeschelp, de rangschikking van bladeren op een tak of de bloembladen van sommige bloemen zoals madeliefjes en zonnebloemen. Jaja het klinkt allemaal erg ingewikkeld maar waar het om gaat is is dat het allemaal mooi uitziet!
Daarnaast streven ze hier bij Spier naar ethische landbouw, de gezondheid van de bodem en de mensen die erop werken. Artistiek streven en absolute zorg bij het maken van hun wijnen. Dit is wat voor Spier belangrijk is.
Jullie horen het al, even wat luxe dus. Een viersterrenhotel waar wij een suite hebben met heerlijke bedden, walk-in closet (totaal niet nodig, maar wel lekker ruim), mooie badkamer en woonkamer met een gezellige gashaard. We worden zelfs met een golfkarretje naar onze kamer gebracht. Nova en Senn vinden het fantastisch! We besluiten heerlijk te gaan dineren. Onze gastheer aan tafel (zelf vader van 5) maakt het de kinderen direct helemaal naar hun zin. Allerlei kleurplaten en kleurtjes over tafel, lekker rommeltje zoals het hoort met kinderen aan tafel. Bij elk gerecht is een passende wijn (wat zijn die lekker!!!). Naast ons zit toevallig een ander Nederlands gezin met twee kinderen (Nina en Koen) waar onze kinderen zich mee vermaken. Senn vindt het geloof ik heerlijk dat iemand anders hem kan verstaan en kletst erop los. Hij rent er overigens ook op los. Motorisch gelukkig behoorlijk sterk, maar toch ben ik een beetje benauwd voor alle kunst en vazen die hier tentoongesteld staan. Zodra zijn ogen open gaan tot bedtijd lijkt hij überhaupt alleen maar te rennen. Tijd voor een sport hahaha. We besluiten de bedden van de kinderen uit onze living room te halen en bij ons neer te zetten. Deze vakantie letterlijk quality time met de kinderen, ook ’s nachts! De bedden liggen heerlijk! Veel beter ook qua grote dan bij de lodge in Pilanesberg...
Heerlijk joh nu is het ff luxe ga er lekker van genieten en we zien vast de foto's nog
Fantastisch dat jullie het zo naar je zin hebben geniet ervan en na de vakantie senn op een sport doen om zijn ergie kwijt te raken
Heel mooi allemaal leuk op de motor en fiets dit is genieten
Heerlijk dat jullie het zo naar jullie zin hebben
Weer heel wat te lezen, jullie hebben al zoveel gedaan,ook Nova en Senn hebben het heel erg naar hun zin hè,nog heel veel plezier ??☀️