Van Pilanesberg naar Stellenbosch
Goodmorning!
Vandaag de reisdag naar de andere kant van Zuid-Afrika, eerst nog even heerlijk warm douchen! Of toch niet... Precies onze kamer blijkt een storing van de ketel te hebben. Uiteindelijk de kids met ijskoud water gewassen. Michel gaat hier toch even over klagen, gezien het feit dat we per nacht een aanzienlijk bedrag betalen. De manager komt erbij en geeft aan dat we de rekening van de afgelopen dagen voor drank en lunches niet hoeven te betalen. Helemaal prima! In de auto beseffen we ook dat we de was die we hebben laten doen (en dat was behoorlijk veel) ook niet hebben hoeven betalen, toen voelde die koude douche toch ineens weer een stuk warmer... :)
Op naar Johannesburg Airport, we missen per ongeluk het Shell station waar we moesten tanken en aangezien er langs de snelwegen hier niet heel veel tankstations te vinden zijn moeten we allebei met nog 30 km te rijden een klein beetje billen knijpen. Gelukkig doemt daar dan toch ineens een tankstation op. Zoals bekend hoeven we in Afrika niet zelf te tanken, dat doen de tankjongens voor ons. Buiten dat vragen ze ook altijd of je olie ververst moet worden en of de ruitenwisservloeistof bijgevuld moet worden. Dat hoeft allemaal niet, wel doen ze zo ongeveer de halve auto schoonmaken. Het stof van Kruger en Pilanesberg zit er nog op.
Op het vliegveld gaat het allemaal soepel en snel. Bij het instappen zit ik samen met Nova aan de ene kant en Michel met Senn aan de andere kant. Er komt aan beide kanten dus nog iemand naast ons zitten. Klaarblijkelijk vindt Nova het erg spannend, ze zegt mam: ik hoop niet dat er een man naast ons komt hoor. En het moet ook een blanke zijn… oh, oh, oh wat gaat er allemaal in dat hoofdje om hahaha. Op Cape Town Airport hoeven we niet door controles heen, het is geen internationale maar nationale vlucht. Dat scheelt veel tijd en gelukkig is alle bagage er ook snel. Zelfs het ophalen van de auto gaat snel, een iets kleinere deze keer, dat wel... Maar alles past en het rijd prima. Op naar Spier!
Goedemorgen,weer een leuk verhaal, geen warme douche is niet lekker, maar daardoor kwijtschelding van een behoorlijk te betalen bedrag is toch wel meegenomen hè ?
Leuk verslag weer Leonie jammer van het koude water maar ik denk dat het niet te hoeven betalen voor de drank lunches en de was heeeeeel veel goed maakt?
Mooi verslag volgende keer wel warm douchen hoor
Goedemorgen daar in Afrika wat een belevenis allemaal alleen dat koude water is wat minder maar heel goed opgelost.
Op naar de volgende belevenis ?
Wat een mooie belevenissen en geweldige foto's! Veel plezier met het 2e deel van jullie schitterende reis
Brrrr wat zullen de kids gemopperd hebben....maar gelukkig voor jullie gecompenseerd, mazzel....op naar het volgende deel van de vakantie...dikke kus voor de kids
Heerlijk zo op de achterbank bij jullie! Blijft leuk!