michel-leonie-nova-senn.reismee.nl

Eindelijk op reis, bestemming Uchawi Wa Afrika!

8 juli 2022, het is eindelijk zover! We gaan voor het eerst met z'n vieren een verre reis maken! Ruim 2 jaar geleden ben ik van baan gewisseld. Na een heftige periode (zwangerschap, geboorte en operatie van Senn) dachten we net voordat ik bij Rijndam Revalidatie zou gaan werken een ultieme reis met kinderen naar Canada te maken maar helaas zoals bij iedereen bekend gooide COVID behoorlijk roet in het eten!

Ruim 2 jaar later besloten we dan toch deze reis in de zomer van 2022 te gaan maken. Canada zou het zijn! Echter bleek bij het willen boeken van de Nationale Parken in Canada dat wij echt niet de enigen waren die dit bedacht hadden. Met ruim 25.000 wachtenden voor ons in de digitale wachtrij en het daardoor mislopen van een kampeerplaats in Banff National Park en wat andere twijfels besloten we deze reis te annuleren en tickets te boeken naar het door ons zo geliefde Zuid-Afrika!

Deze keer al weken van tevoren begonnen met het verzamelen en inpakken van spullen, we wilden met twee kinderen echt niet te veel meezeulen... We dachten goed gelukt! Totdat we onze overburen zagen die ook met vakantie gingen.... Jaloers op hun inpakkunsten! De volgende keer huur ik hen in bij het pakken van onze spullen. Want wat blijkt, wij hebben natuurlijk weer veel te veel mee hahaha. Maar afijn alles past in de auto en ook op Schiphol was het gelukkig, na alle horrorverhalen in de weken voorafgaand aan ons vertrek, prima te doen. Na 1 uurtje door de wachtrijen te hebben gelopen kunnen we de security door en hebben we nog veel te lang de tijd om te wachten! Tijdens het opstijgen gilt Senn het letterlijk uit van plezier... Vliegen is super cool! Ook op luchthaven van Frankfurt doen de kids het fantastisch en rennen met ons mee om de vlucht naar Johannesburg te halen. De vlucht verloopt heerlijk soepel, tot een uur of 4 's nachts... Een man die voor ons zit heeft kennelijk een nachtmerrie en gilt echt ongelooflijk hard NEE, NEE, NEE met allerlei rare schokkende bewegingen erbij! Senn en Nova slapen gelukkig lekker door. Bij ons was het een soort herhaling van de trip naar Maleisie/Borneo in Bako National Park (#Ruud, als je meeleest weet jij waar we het over hebben!). Verder verloopt alles gelukkig perfect!

In Johannesburg blijken de heren van de autoverhuur Senn wel erg cool te vinden! Ze willen met hem op de foto... Prima dat mag... Mogen wij dan een upgrade van onze auto?! Tuurlijk... Met een KIA SORENTO voor 7 personen rijden we de parkeergarage uit! :) Met een lunchstop bij Millys, waar ze grotere Karpers hebben dan ome Edwin ze volgens Nova kan vangen, komen we om 16:30 uur aan bij ons eerste verblijf! Wat een prachtig huis, met verwarmd zwembad! Heeft die Michel weer eens goed uitgezocht zeg! Hij moet alleen nog wel even aanmaakblokjes halen voordat het donker wordt... Dat kan in principe heel goed op Marloth park. Dat in principe en kan heel goed ging alleen niet helemaal op. Terwijl ik met de kids ons huisje van boven tot onder verkende en samen alles uitpakten, kwam Michel terug zonder aanmaakblokjes en zeiknat van top tot teen... WTF heb jij gedaan...

Michel dacht over een houten vlonder achter een gebouwtje heen te kunnen stappen hahahahaha... Dat hield alleen zijn gewicht niet (sorry schat, het is te grappig...). Hij zakte hier dus vol doorheen, in een put met zeer ranzig water... Ik kon dus direct aan de handwas. Terwijl ik dit aan het typen ben heb ik weer de slappe lach... Goed begin dit!

Op naar morgen, dan gaan we uiteraard naar Kruger National Park...

Ruth

Heeeeerlijk! Fantastisch meis dat alles zo goed is gegaan! En ... Ik zou ook in mn broek piesen denk?

Thea

Jetje en dat op dag één maar inderdaad wel een beetje om te lachen ? de kinderen vonden dat ook wel denk ik ??

Claudia

Ik ben nu al jaloers! Wat heerlijk dat jullie er weer zijn ❤️

Valerie

Wat fijn dat het op Schiphol zo soepel ging! Haha hilarisch verhaal! Huis klinkt als genieten

Miranda

Wat een geweldig verhaal. Het kan er maar 1 overkomen en dat voor aanmaakblokjes.
Ben benieuwd naar alle avonturen. Fijn om te lezen dat de kinderen het goed hebben gedaan op de vlucht.
Dank voor t lieve compliment....
Gr
De overbuurvrouw en knuffel voor Senn en Nova

Wout Messemaker

Wat leuk om op deze manier met jullie door Afrika te reizen.

Gr. Wout

Diana

Maak er samen weer een mooie trip van; maak herinneringen voor het leven!

(juf) Ilse

Fijn , dat Schiphol goed ging, net als de vluchten. Leuk om te lezen en heel veel plezier daar, het begin klinkt goed! Groetjes aan Nova en Senn!

Thijs

Weer mooie verhalen en foto's, zoveel gezien en beleefd, veel plezier bij jullie volgende locatie ??♥️